hits

Tjen 3 mill på 25 min i boligmarkedet

På 25 minutter kan du tjene 3 millioner kroner, en inntjening som til og med Messi, Ronaldo og Tiger Woods ville blitt imponert av.

Men vi snakker ikke om lønninger nå, vi snakker om hvor mye en førstegangs boligkjøper sparer hvis han setter seg på t-banen på Majorstuen, og tar banen til Grorud. Det er halv pris å kjøpe en leilighet på Grorud eller Stovner, sammenlignet med Frogner. Nesten tilsvarende forskjeller finner man i alle de store byene i Norge.  

Det snakkes mye om boligkrise i Norge. Jeg har de siste årene kritisert politikerne for manglende grep for å stimulere til boligbygging. En berettiget kritikk, da vi ikke har et system som raskt nok får boliger i markedet når etterspørselen og behovet er der. Boligprisene har steget mye, og det har blitt dyrt for førstegangskjøperne å etablere seg. Vi har en lang vei å gå før systemet fungerer, det er derfor viktig å opprettholde trykket mot politikerne.

Men hvor dyrt det er for førstegangskjøperne er en påstand med sterke modifikasjoner. Unge som klager (sutrer) over at det er for dyrt å bo i sentrum, fortjener ikke sympati. Sympatien skal de unge få når de blir satt utenfor eiermarkedet grunnet firkantede egenkapitalkrav, og presses over i et enda dyrere leiemarked. Men det er ingen menneskerett å bo på Frogner, Aker Brygge eller Grünerløkka.

Når en førstegangskjøper sparer over kr 100.000,- hvert eneste minutt han eller hun sitter på t-banen fra Majorstuen til Grorud, så er det muligheter å få kjøpt rimeligere boliger, også i Oslo. Kanskje ikke akkurat der du har vokst opp, kanskje ikke med gangavstand til jobb eller skole, kanskje det er et stykke til nærmeste kaffebar, men det finnes muligheter.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar